Happy hour!

Vanaf 20 graden en warmer verdampt er heel wat vocht uit de grond, maar ook uit de tuinbloeiers zelf. Die kunnen dus wel een extra slokje gebruiken. Hoewel het lekker fris staat en voelt, heeft het geen zin de bloemen te besproeien. Ze drinken via de wortels, zodat water geven op de aarde de beste en minst verspillende manier is. Sproei na zonsondergang of – beter nog – vroeg in de ochtend. Dan is het nog koel, verdampt er minder aan de lucht en krijgt de aarde nóg meer kans om vocht op te nemen.

Hoe meer water hoe beter

Het hoeft niet eens gortdroog weer te zijn om aan extra water voor je tuinbloeiers te denken. Ze gedijen namelijk onder alle omstandigheden op een beetje vocht. Belangrijkste bron daarvoor is nog altijd de gieter of tuinslang, maar ook fonteintjes en andere waterornamenten verhogen de luchtvochtigheid in de tuin, net als een vijver. Omgevingswater trekt bovendien insecten aan die de tuin tot leven brengen en de bloei van planten stimuleren. Op onze tuinbloeierssite vind je nog veel meer leuke ideeën om meer te halen uit je tuin en terras.

Ideaal voor luie mensen

Sprookjesachtig, decoratief en nuttig tegelijk: glazen flessen, karaffen en andere glazen ornamenten tussen de tuinbloeiers. Vul de fles met water en sluit de hals af met een plastic dop waar je een paar gaatjes in hebt geprikt zodat ie ondersteboven in de aarde langzaam leegloopt. De glazen tuinbollen hebben van zichzelf al druppelgaatjes.