En dat bolletje is de zomerbol, een bij iedere trend passende bloembol. Maar lang niet iedereen weet dat, in het voorjaar zijn we immers gewend om bloeiende planten in de tuin te zetten. Die bollen, nog lekker in slaapstadium laat je liggen. Maar besef: ze wachten verlangend op wat liefdevolle aandacht, waarna ze snel je hart bekoren.
Zomerbollen kunnen een tuin zo mooi kleuren, ze hebben zeldzaam fraai getinte bloemen en verspreiden vaak een verrukkelijke geur, die zich volop ontplooit in de zomerwarmte. En goed om te weten, ze bloeien wekenlang door.

201428_tuintrends_geluk_zomerbollen_1

Romantische zomeravonden
Zoek je pure romantiek, houd je van de zachte streling van een bries of fluwelig bloemblad. Dompel je je het liefst onder in die diepe geurervaring van de tuin, dan zijn zomerbollen ideaal.

Avontuurlijke reizen
Droom je graag over verre reizen, dan reist die zomerbol met je mee. Ze komen uit exotische landen, als Brazilië, Mexico of Zuid-Afrika. Kijk maar eens op internet, type de naam in van de bol in en bezoek zijn streek van herkomst.

Wellness in eigen tuin
Tijd voor jezelf. Blijf je graag dicht bij je gevoel en stimuleer je het liefst alle zintuigen. Omring je met geurende zomerbollen en je Wellnessbeleving is compleet.

201428_tuintrends_geluk_zomerbollen_2

Moderne tuin
Minder is meer, vormgegeven door grote vlakken: water, gazon en grote groepen planten. Wees avontuurlijk en breng, binnen die strakke lijnen, wat zomerse fleur aan. Zomerbollen met een achtergrond van majestueuze  siergrassen maken de tuin nog aantrekkelijker. Met een uitgekiend kleurenpalet versterken ze elkaar magnifiek.

201428_tuintrends_geluk_zomerbollen_3

Een klassieke tuin geeft orde en regelmaat
Krachtige ontwerpen en gestylde (groen)vormen zorgen voor orde en regelmaat in de klassieke tuin. Een lust voor het oog. Maak die tuin af met zomerbollen, in bloei is de tuin in hoger sferen.

201428_tuintrends_geluk_zomerbollen_4

Tuinliefhebbers
Ben je een echte tuinliefhebber en steeds op zoek naar nieuwe planten, kleuren en vormen. Oriënteer je dan vooral binnen het assortiment van zomerbollen. Er zijn zoveel onbekende soorten. Je kunt kiezen voor kleine soorten die erom vragen om in een pot geplant te worden of je zoekt de reuzen onder de zomerbollen uit en plant ze rechtstreeks in de border.

201428_tuintrends_geluk_zomerbollen_5

Beleven en leren
Kinderen rommelen graag, laat ze spelend leren van al die aparte bolvormen en bloemkleuren op het etiket. Het staat garant voor een ultieme kinderbeleving, wanneer uit die knokige bol ineens een prachtige bloem opkomt. En wat nog meer indruk maakt: hou een bol achter en snij deze in de lengte door. Zo kan je laten zien dat de prachtige bloem op het plaatje al verstopt zit in de bol en in de startblokken staat om uit te groeien.

201428_tuintrends_geluk_zomerbollen_6

Rijk aanbod
Zomerbollen zijn in het voorjaar overal te koop in de tuincentra, maar ook vind je ze bij de supermarkt en bouwmarkt. Zomerbollen als Dahlia, Begonia en Gladiool bloeien rijk en lang. Lelie, Canna en Liefdesbloem kunnen indrukwekkend zijn. Ga op zoek naar kleurige zomerbollen die bij je passen.

201428_tuintrends_geluk_zomerbollen_7